Бадемки с локум

Наси НедеваНаси Недева
Новак
141653240
Бадемки с локум
Снимка: Наси Недева
1 / 3
11/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Уникално вкусни бадемки с пълнеж от локум Подходящи за почерпка или просто за похапване у дома"

Необходими Продукти

  • олио - 100 мл
  • вода - 100 мл
  • ванилия - 1 бр. (0.2 г)
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • сол
  • бадемово брашно - 150 г
  • бяло брашно - 200 г
  • локум - 2 пакета (по около 150 г)
  • захар - 200 г
  • бадеми - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка слагаме водата и олиото да заврят.

След това дърпаме от котлона и добавяме бакпулвера, солта и ванилията в тях.

Изсипваме наведнъж трите чаши смесено брашно (бялото и бадемовото) и бъркаме енергично. Получава се парено тесто.

Оставяме тестото да си отпочне и да се охлади.

През това време си нарязваме локума на ситно.

След като тестото се е охладило, вземаме по малко и слагаме парче локум в средата.

Правим топченца или пурички по желание.

Нареждаме в тавичка върху хартия за печене и набучваме по едно бадемче отгоре.

Печем до златисто 20 минути на 180 градуса.

Поръсваме локумките с пудра захар отгоре, като гледаме захарта да е навсякъде.

Бадемките с локум са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: