Адас маджруш

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Адас маджруш1 / 2
18/09/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3-4
"Зад това екзотично име се крие вкусна кремсупа от леща, която ви препоръчваме да поднесете с хрупкави крутони"

Необходими Продукти

  • леща - червена белена 300 гр.
  • зехтин - 10 с.л.
  • пилешки бульон - 2 кубчета
  • лук - 1 глава дребно нарязан
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се накисва в студена вода за около 30 мин, след което се изплаква добре. Слага се в дълбока тенджера, залива се със студена вода, слагат се лук, зехтина и кубчетата бульон и се оставя да ври до увирането й.

След това се пасира с пасатора. Ако е доста гъста, й се долива гореща вода и отново се връща за малко на огъня, колкото да заври. Поръсваме с черен пипер, магданоз и лимонов сок на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

галина
галина
аз добавям и кимион (камун) .
01.03.2013 11:44
1