Начин на приготвяне
Разбих едно яйце с чаена чаша захар и добавих чаена чаша вода, хладка.
Към тази смес прибавих ванилия и едно пакетче бакпулвер, така добавен в този етап, бакпулверът прави сладкиша с череши много мек и въздушен.
Прибавих и чаена чаша почистени от костилките череши от компот. Плодовете често остават, така влизат в употреба и нищо не се изхвърля.
Следва 50 мл олио и бъркаме до гладкост, след това прибавям около 1.5 ч.ч. брашно.
Полученото тесто изсипах в голяма тава, защото нямах време да пека висок сладкиш.
Намазах обилно с масло моята тава с размери 30/40 см приблизително и после заравних сместа.
Пекох на умерена фурна до готовност на 180 °C за десетина минути с вентилатор.
След като охладих за кратко, поръсих бърз сладкиш с череши от компот с пудра захар!