Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Лапад с коприва и два вида месо на фурна

Лапад с коприва и два вида месо на фурна

Наси НедеваНаси Недева
Новак
1416532
Лапад с коприва и два вида месо на фурна
Снимка: Наси Недева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Ммммм - уникално вкусно коприва с ориз с вкусно месце"

Необходими Продукти

  • лапад - 200 г
  • коприва - 100 г
  • олио - 50 г
  • ориз - 200 г
  • свинско месо - 200 г
  • пилешко месо - 200 г
  • пресен лук - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме старателно лапада и копривата и ги попарваме в подсолена вода за няколко минути. Аз си ги замразявам във фризер 50/50 смесени.

Нарязваме месото на малки късчета и го запържваме с пресния лук.

След като лукът промени цвета си, добавям ориза и вече нарязания лапад и коприва.

Запържваме всичко още за пет минути и добавям магданоза и черния пипер.

Овкусявам със сол и добавям около 2 ч.ч. вода.

Оставям всичко да заври за 3 минути и прехвърлям ориза със свинско в тавичка.

Печем около 30 минути на 200 °C

Поднасям лапад с коприва и два вида месо на фурна с домашно кисело мляко.

Ммммм - уникално вкусно коприва с ориз с вкусно месце :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: