Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа със зеленчуци и два вида месо

Супа със зеленчуци и два вида месо

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Супа със зеленчуци и два вида месо
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Добавете две препечени филийки хляб и ето ви перфектният обяд"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 200 г
  • телешко месо - 200 г
  • лук - 1 глава
  • чушки - 2 бр. (1 зелена и 1 червена)
  • моркови - 1 бр.
  • спанак - 3 - 4 листа
  • доматен сок - 2 с.л.
  • грах - 50 г от консерва
  • фиде - 50 г
  • за застройката
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на дребни парчета. Запържете ги в малко олио. След като се зачерви, прибавете нарязаните лук, чушки и моркови. След 2-3 минути налейте вода и оставете да се свари месото.

Когато месото е почти готово, добавете нарязания спанак, доматите и граха. След няколко минути прибавете фидето.

Накрая направете варена застройка. Разбийте яйцето с млякото и брашното. Налейте от бульона и оставете на котлона за 5 минути.

Върнете сместа обратно в супата с месо и поръсете с нарязан магданоз.

Супата със зеленчуци и два вида месо е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: