Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Два вида месо с ориз, зеленчуци и соев сос

Два вида месо с ориз, зеленчуци и соев сос

Два вида месо с ориз, зеленчуци и соев сос
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Сгответе и споделете Вкусен ориз с много месце и страхотен аромат"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • пилешки гърди - 500 г
  • свинско месо - 500 г
  • тиквички - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • соев сос - 5 - 6 с.л.
  • домати - 1 бр.
  • черен пипер - 1/2 ч.ч
  • магданоз - 4 стръка
  • бульон - 3 ч.ч. пилешки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лука и нарязваме на ситни кубчета. Измиваме пилешките гърди и свинското месо и тях нарязваме на хапки.

Тъй като свинското се готви по-бавно, първо поставяме него в съд да поври. След като е вече полуготово го изваждаме от съда.

Нарязания лук заедно с пилешките и свинските хапки поставяме в тиган и задушаваме с малко олио докато месото промени цвета си, а лукът омекне.

След това добавяме нарязаните на ситни кубчета тиквичка и щом и тиквичката омекне, добавяме и оризът.

Пържим, докато стане прозрачен. Измиваме и нарязваме и домата на ситни кубчета и го прибавяме към ориза.

Накрая добавяме и бульона, като овкусяваме с черния пипер и соевия сос. Готовото ястие сервираме със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Стоянка  Русенова
Стоянка Русенова
Радвам се ,за което !
10.12.2021 14:00
Христо Славейков
Христо Славейков
Прекрасна вечеря стана, Благодаря!
08.12.2021 20:37