Начин на приготвяне
Разбийте 2 яйца с малко сол.
Смесете киселото мляко със содата и разбъркайте. Оставете за минута-две, докато сместа шупне.
Прибавете последователно всички съставки за солените мъфини, като разбърквате след всеки добавен продукт.
Накрая добавете нарязан на ситно пресен копър, семената и кашкавала, предварително нарязан на кубчета.
Намажете с малко олио 6 форми за мъфини. Ползвах алуминиеви за еднократна употреба.
Разпределете сместа във формичките и поръсете с тиквени семки или други семена по желание.
В центъра на всеки солен мъфин сложете по парче кашкавал.
Печете солените кексчета в предварително загрята фурна на 200 °C за 25 минути до суха клечка.
Идеални пълнозърнести мъфини за съботна закуска или за из път към планината ;)
Коментари