Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Баклава с еритритол

Баклава с еритритол

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
1932k3923
Баклава с еритритол
Снимка: Вероника Михайлова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Най-сочна и вкусна ще е баклавата с еритритол, ако преседи една нощ. Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • кори за баклава - 1 пакет
  • орехи - 200 г
  • краве масло - 125 г
  • обикновени бисквити - 1/2 пакет
  • вода - 500 мл
  • еритритол - 200 г
  • ванилия - 3 бр. прахчета
  • лимонова кора - на 1 лимон
  • канела - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С помощта на чопър мелите орехите заедно с бисквитите, но не на прах, ами като оставяте да има и малки парченца от тях.

Разтопете маслото и го оставете за няколко минути настрани. След което започвате да редите баклавата. Пригответе си подходяща тавичка и намаслете дъното ѝ.

Всеки лист мажете с малко разтопено масло, а когато наредбите половината от корите, сложете половината пълнеж от орехите и бисквитите.

Наредете следващите кори, като мажете всеки лист с масло, сложете останалия пълнеж и отгоре сложете последния лист-два.

Нарежете баклавата и я печете на 160 °C с вентилатор на средна решетка във фурната.

Оставете я да изстине напълно.

Започнете приготвянето на сиропа, като за целта ще ви е необходима малка касерола.

Налейте водата и я сложете на котлона.

Добавете еритритола, ванилиите и лимоновата кора. По желание може да добавите канела към сиропа.

Заливате вече изстиналата баклава със сиропа и я оставяте да попие.

Най-сочна и вкусна ще е баклавата с еритритол, ако преседи една нощ. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: