Начин на приготвяне
Бананите се обелват и пасират с пасатор или вилица, към тях се прибавя еритритолът и какаото.
Ако еритритолът ви не е на прах, а на кристали, е хубаво да се смели с кафемелачка. Разбърква се много добре до хомогенна смес.
Накрая се прибавят кокосовите стърготини до получаване на гъста смес. Кокосовите стърготини също трябва да се оцветят от какаото и всичко да се еднородна смес.
Поставя се в хладилника за около час.
След това се загребва със супена лъжица от сместа и с длани се оформят топчета, които след това се овалват в кокосови стърготини.
Подреждат се суровите бонбони в чиния и се поставят в хладилника.
Преди консумация се изваждат.
От получената смес излизат около 15 бонбона с еритритол.