Начин на приготвяне
Първо кипваме вода със сол и бланшираме измитите и обелени картофи за около 10 мин.
В дълбок съд разбиваме яйцата и киселото мляко , в 'което сме изгасили содата. Добавяме олиото и сиренето.
Настъргваме в сместа полусварените картофи и кашкавала.
Сместа за баницата е готова.
Разстланите кори за баница намазваме обилно с около четири лъжици смес и навиваме по две на руло.
Започваме реденето в намазнена тавичка от вътре навън.
Процедираме така, докато разпределим всичката смес и кори.
Слагаме ги една до друга, навити на кръг. Така баницата се получава като тутманик, в който има картоф и кашкавал.
Печем 30 минути за 180 градуса.
Баницата с картофи и кашкавал е готова.
Коментари