Лесен плодов сладкиш с маслено тесто

25/02/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 894
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • масло - 800 г меко
  • захар - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • портокалова кора - 1 ч.л. ситно настъргана
  • брашно - 150 г
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • сол - щипка
  • плодове - 500 микс от плодове (аз сложих череши и праскови)
  • брашно - за доизмесване
  • кафява захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С миксер разбийте захарта и маслото на пухкав крем. Добавете яйцата и портокаловата кора.

Сложете брашното, което сте смесили с бакпулвера и ванилията. Разделете тестото на половина (трябва стане като кексово тесто).

В едната половина постепенно добавяйте по малко брашно, докато стане на мека топка.

Постелете с хартия за печене форма за пай. Разпределете равномерно тестото, което доизмесихте и направете малък борд. Надупчете хубаво с вилица.

Почистете и нарежете плодовете на малки парчета. Подредете ги върху надупченото тесто и поръсете със захар.

Вземете тестото, което отделихте, и с помощта на лъжица сипете на няколко пъти, така че да останат и празни места.

Печете в предварително загрята фурна на 170' около 40-45 минути. Сервирайте охладен и поръсен с пудра захар.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Марияна Петрова Иванова
Рецептата е на Йоли:)))
0
0