Маслено тесто с вино

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Маслено тесто с вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1 доза

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • масло - 375 г
  • захар - 4 с.л.
  • бяло вино - 4 с.л.
  • сол - 1 - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, добавете леко мекото масло, нарязано на кубчета и разтрийте на трохи.

Прибавете захарта, бялото вино, солта и замесете гладко тесто. Оставете го да почине, увито във фолио на хладно. След това го разточете и го сложете в овална тавичка.

Така приготвеното маслено тесто може да запълните с нарязани плодове по избор и да изпечете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: