Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Плодов пай с маслено тесто

Плодов пай с маслено тесто

TsvetelinaTsvetelina
Новак
632837
Плодов пай с маслено тесто
Снимка: Tsvetelina
1 / 3
08/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5
"Парче пай може да ви накара да затворите очи и да забравите за всякакви обещания за диети"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • масло - 100 г
  • захар - 1/4 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • сладко от праскови - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме тестото и към него добавяме нарязаното на парченца масло, яйце и ванилията. Месим докато не се получи гладко тесто. Ако е необходимо добавяме 1-2 с.л. вода.

Слагаме го в хладилник за 10-15 минути да се отпусне като сме го сложили в плик или увито с домакинско фолио.

Разделяме го на две части като едната да е по-голяма и я разстиламе в тавичката върху хартия за печене.

Намазваме със сладкото и другата част я разточваме с точилка и решем на ивици около 1 см, като го оформяме на решетка. Пече се 10-15 минути докато леко покафенее.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: