Начин на приготвяне
Брашното се слага в купа, добавя се маслото, нарязано на кубчета, и 3 с.л. от захарта.
Всичко се смесва добре до получаване на еднородна смес. Оставя се настрана да почива.
Тиквата се измива, бели се, почиства се от семките и се стърже на едро ренде.
В дълбока тенджара с двойно дъно се разтопяват 2 с.л. масло, слага се тиквата заедно с останалата захар, канелата и смленият карамфил.
Фурната се загрява на 180 °C и тиквата се слага в йенска или друга тавичка. Аз използвах форма за торта с диаметър 26 см, като на дъното сложих хартия за печене.
След като сложите тиквата в тавичката, в която ще печете, изсипете отгоре масленото тесто и хубаво загладете.
Печете тиквения сладкиш около 25-30 минути или докато блатът от маслено тесто придобие златист загар.
След като масленият сладкиш е готов, го обърнете в поднос и украсете с нарязани или смлени орехи и няколко капки мед.
Да ви е сладко с този сладкиш с тиква и маслено тесто!