Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови Сладкиши»Лесен плодов сладкиш с маслено тесто

Лесен плодов сладкиш с маслено тесто

Лесен плодов сладкиш с маслено тесто
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 5
17/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Плодов сладкиш с маслено тесто - добавете топка сладолед и щастието ще е пълно"

Необходими Продукти

  • масло - 800 г меко
  • захар - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • ванилия - 1 бр. (0.2 г)
  • портокалова кора - 1 ч.л. ситно настъргана
  • брашно - 150 г
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • сол - щипка
  • плодове - 500 микс от плодове (аз сложих череши и праскови)
  • брашно - за доизмесване
  • кафява захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С миксер разбийте захарта и маслото на пухкав крем. Добавете яйцата и портокаловата кора.

Сложете брашното, което сте смесили с бакпулвера и ванилията. Разделете тестото на половина (трябва стане като кексово тесто).

В едната половина постепенно добавяйте по малко брашно, докато стане на мека топка.

Постелете с хартия за печене форма за пай. Разпределете равномерно тестото, което доизмесихте и направете малък борд. Надупчете хубаво с вилица.

Почистете и нарежете плодовете на малки парчета. Подредете ги върху надупченото тесто и поръсете със захар.

Вземете тестото, което отделихте, и с помощта на лъжица сипете на няколко пъти, така че да останат и празни места.

Печете плодовия сладкиш в предварително загрята фурна на 170' около 40-45 минути.

Сервирайте охладен и поръсен с пудра захар.

Лесният плодов сладкиш с маслено тесто е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Марияна Петрова Иванова
Марияна Петрова Иванова
Рецептата е на Йоли:)))
25.02.2018 15:02