Начин на приготвяне
С миксер разбийте захарта и маслото на пухкав крем. Добавете яйцата и портокаловата кора.
Сложете брашното, което сте смесили с бакпулвера и ванилията. Разделете тестото на половина (трябва стане като кексово тесто).
В едната половина постепенно добавяйте по малко брашно, докато стане на мека топка.
Постелете с хартия за печене форма за пай. Разпределете равномерно тестото, което доизмесихте и направете малък борд. Надупчете хубаво с вилица.
Почистете и нарежете плодовете на малки парчета. Подредете ги върху надупченото тесто и поръсете със захар.
Вземете тестото, което отделихте, и с помощта на лъжица сипете на няколко пъти, така че да останат и празни места.
Печете плодовия сладкиш в предварително загрята фурна на 170' около 40-45 минути.
Сервирайте охладен и поръсен с пудра захар.
Лесният плодов сладкиш с маслено тесто е готов.
Коментари