Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Сос по ловджийски за месо

Сос по ловджийски за месо

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Сос по ловджийски за месо
Снимка: Juliya
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Сосът по ловджийски за месо е готов за вашите сочни мръвки."

Необходими Продукти

  • гъби - 120 г
  • лук - ½ глава
  • зехтин - 30 мл
  • бяло вино - 50 мл сухо
  • месен бульон - ½ ч.ч.
  • доматено пюре - 150 г
  • краве масло - 20 г
  • брашно - 1 ч.л. (по желание)
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина и задушете нарязания на ситно лук и нарязаните гъби.

Добавете виното и след като се изпари, прибавете доматеното пюре и месния бульон и варете за около 10 минути.

По желание поръсете 1 ч.л. брашно, за да се сгъсти сосът и разбъркайте.

Овкусете със сол и черен пипер, добавете маслото и накълцания магданоз, оставете да заври и махнете от котлона сосът за месо.

Сосът по ловджийски за месо е готов за вашите сочни мръвки.

Вижте още подходящите гарнитури за месо на скара или научете кои са най-добрите маринати за месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: