Начин на приготвяне
Крема сиренето се оставя извън хладилник, за да бъде на стайна температура.
В тенджера се сипва вода. Слага се на котлона до завиране. Изсипва се пастата и се вари според указанията на опаковката, като системно се разбърква, за да не залепне.
Отцежда се и се измива със студена вода. Оставя се да се отцеди добре.
Спанакът се измива и се нарязва на лентички. Чесънът се обелва и пресира.
В тиган се слагат маслото и малко олио. Добавя се крема сиренето, като се разчупва с бъркалката.
Добавя се сметаната и се разбърква добре до получаване на кремообразна и хомогенна смес. Овкусява се с черен пипер и бульон. Ако е необходимо, се добавя още сол.
Добавят се спанакът и чесънът. Разбърква се. Достатъчно е спанакът да смали обема си и да не се пресготвя, за да запази част от полезните си качества.
Отцедената паста се изсипва в тигана и се разбърква.
Насладете се на порция паста ротини със крема сирене и спанак.