Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Oриз със спанак и крема сирене

Oриз със спанак и крема сирене

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Oриз със спанак и крема сирене
Снимка: Ivelina
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Препоръчваме ви да добавите към седмичното си меню това спаначено ястие - страхотно е"

Необходими Продукти

  • ориз - 120 г
  • пресен спанак - 300 г
  • маскарпоне - 100 г
  • пармезан - за поръсване
  • лук - 50 г
  • зеленчуков бульон
  • чесън - 1 скилидка
  • краве масло - 30 г
  • зехтин - 4 с.л.
  • домат - 1 бр.
  • морков - 1 бр.
  • индийско орехче
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете спанака и го варете във вода за около 5 минути, след което отцедете и нарежете. По желание заделете водата на спанака за варенето на ориза.

В тиган разтопете парче масло и задушете нарязания домат и спанак за няколко минути, подправете със сол, черен пипер и щипка индийско орехче.

Свалете от котлона и смесете спанака с маскарпонето. Крема сиренето може да добавите и при сервиране.

Нарежете лука и го задушете в малка тенджера с маслото, чесъна и нарязания морков.

Добавете ориза и го задушете на силен огън за няколко минути, след това налейте черпак горещ бульон (зеленчуков или от спанака) и продължете да готвите за около 15 минути, добавяйки черпак бульон отново и отново след всяко абсорбиране от ориза. Овкусете с черен пипер.

Когато оризът се сготви ал денте, добавете смесения с маскарпонето спанак и разбъркайте.

Свалете от котлона и прибавете шепа настърган пармезан по желание.

Оставете ориза със спанак да почине 2 минути, след което сервирайте.

Насладете му се!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: