Начин на приготвяне
Почистете спанака и го варете във вода за около 5 минути, след което отцедете и нарежете. По желание заделете водата на спанака за варенето на ориза.
В тиган разтопете парче масло и задушете нарязания домат и спанак за няколко минути, подправете със сол, черен пипер и щипка индийско орехче.
Свалете от котлона и смесете спанака с маскарпонето. Крема сиренето може да добавите и при сервиране.
Нарежете лука и го задушете в малка тенджера с маслото, чесъна и нарязания морков.
Добавете ориза и го задушете на силен огън за няколко минути, след това налейте черпак горещ бульон (зеленчуков или от спанака) и продължете да готвите за около 15 минути, добавяйки черпак бульон отново и отново след всяко абсорбиране от ориза. Овкусете с черен пипер.
Когато оризът се сготви ал денте, добавете смесения с маскарпонето спанак и разбъркайте.
Свалете от котлона и прибавете шепа настърган пармезан по желание.
Оставете ориза със спанак да почине 2 минути, след което сервирайте.
Насладете му се!