Начин на приготвяне
Разбийте яйцата и прибавяйте постепенно заквасената сметана, водата, солта, захарта и брашното.
Трябва да получите смес малко по- гъста от тази за палачинките.
Тъй като много зависи от маслеността на вашата заквасена сметана, както и от големината на яйцата, може да стане нужда да добавите повече брашно или повече вода.
Изпечете палачинките в намазнен тиган с незалепващо покритие.
Огънят трябва да е умерен, тъй като стават копринено меки и при по-силен огън могат да загорят набързо, само отвън, както и да се скъсат при обръщане. Другото важно е да ги направите по-малки, за да е лесно обръщането.
След като са готови, поднесете ги завити със пълнеж от ягоди и топинг карамел, а отгоре също може да поръсите с карамел.
Добър апетит!
Палачинките със заквасена сметана, ягоди и карамел са готови.