Начин на приготвяне
Измийте добре месото и го нарежете на хапки. Поръсете го със сол и черен пипер на вкус.
Нарежете също лука и морковите.
Включете уреда на програма brown и налейте олиото. На тази програма може да готовите с отворен капак.
Щом загрее, прибавете месото и го запържете за няколко минути.
След това прибавете нарязаните лук и моркови. Задушете и тях, докато лукът омекне.
Добавете доматите и червения пипер. Ползвах консервирани, обелени и нарязани домати.
Щом течността от доматите се изпари, прибавете червеното вино и оставете да къкри още няколко минути.
След това прибавете около 600 мл гореща вода и няколко дафинови листа.
Изключете програма brown, затворете капака на уреда и го заключете.
Изберете програма готвене под налягане и настройте таймера на 25 минути.
Щом изтекат тези минути, освободете налягането и отворете уреда.
Размийте брашното в малко количество вода и го добавете към кебапа.
Включете уреда отново на програма brown и оставете да къкри 5 минути.
Междувременно си пригответе ориза за гарнитура.
Аз ползвах смесени ориз и киноа, които се приготвят в плик.
Сварих ги според описанието на опаковката за 18 минути във вряща подсолена вода.
Сервирайте този вкусен винен кебап в мултикукър с топка ориз, поръсен с пресен магданоз.
Добър апетит!