Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Винен кебап с червено вино в мултикукър

Винен кебап с червено вино в мултикукър

Винен кебап с червено вино в мултикукър
Снимка: Evgenia
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Неустоимо вкусен и любим винен кебап, приготвен в мултикукър Поднесете с топка ориз и се насладете на прекрасното ястие"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 г плешка
  • олио - 5 с.л.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 200 г консервирани
  • червено вино - 100 мл
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л. препечено
  • магданоз - пресен
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре месото и го нарежете на хапки. Поръсете го със сол и черен пипер на вкус.

Нарежете също лука и морковите.

Включете уреда на програма brown и налейте олиото. На тази програма може да готовите с отворен капак.

Щом загрее, прибавете месото и го запържете за няколко минути.

След това прибавете нарязаните лук и моркови. Задушете и тях, докато лукът омекне.

Добавете доматите и червения пипер. Ползвах консервирани, обелени и нарязани домати.

Щом течността от доматите се изпари, прибавете червеното вино и оставете да къкри още няколко минути.

След това прибавете около 600 мл гореща вода и няколко дафинови листа.

Изключете програма brown, затворете капака на уреда и го заключете.

Изберете програма готвене под налягане и настройте таймера на 25 минути.

Щом изтекат тези минути, освободете налягането и отворете уреда.

Размийте брашното в малко количество вода и го добавете към кебапа.

Включете уреда отново на програма brown и оставете да къкри 5 минути.

Междувременно си пригответе ориза за гарнитура.

Аз ползвах смесени ориз и киноа, които се приготвят в плик.

Сварих ги според описанието на опаковката за 18 минути във вряща подсолена вода.

Сервирайте този вкусен винен кебап в мултикукър с топка ориз, поръсен с пресен магданоз.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: