Свински винен кебап

Свински винен кебап
Снимка: Кристина Александрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Идея за вкусен обяд или вечеря от свински винен кебап - да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г
  • лук - 1 бр. голяма глава
  • праз - 1 стръка
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 и 1/2 с.л.
  • доматено пюре - 6 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • чубрица - 1 ч.л. по желание
  • дафинови листа - 2 бр.
  • бахар - 2 зрънца
  • За гарнитура
  • ориз - 1 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • краве масло - 1 - 2 с.л.
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на късчета, лукът на полумесеци, а празът на колелца.

Месото и лукът се задушават до омекване. След това се добавя вода, колкото да покрие месото, дафиновият лист и бахарът и варенето продължава до полуомекване на свинското.

Прибавят се червеното вино, брашното, размито в доматеното пюре, и подправките (червен пипер, черен пипер, сол и чубрица ако желаете).

Виненият кебап се вари до готовност, като от време на време се разбърква.

Сервира се с гарнитура от ориз, сварен в подсолена вода, до пълна готовност и овкусен с масло.

Свинския винен кебап се сервира горещ, поръсен със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: