gotvach.bg»Рецепти»Паста»Ротини с пилешко и зеленчуци

Ротини с пилешко и зеленчуци

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
6623k1k3k9
Ротини с пилешко и зеленчуци
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
24/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • ротини - 1 пакет
  • масло - около 30 г
  • панирани пилешки хапки - 8 броя, замразени
  • моркови - 1 бр., настърган
  • краставици - ½ бр., настъргана
  • лук - ½ глава, малка
  • чесън - 5 скилидки
  • яйца - 4 бр.
  • шунка - 200 г
  • соев сос
  • мащерка
  • риган
  • сол
  • пармезан - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата се сварява в подсолена вода, след което се отцежда.

В дълбок тиган се разтапя маслото. Запържват се пилешките хапки, предварително нарязани докато са още замразени. Когато са почти готови, се добавя нарязаният на полумесеци лук и наситненият чесън.

Следва добавянето на настъргания морков и нарязаната на дребно шунка.

Яйцата се чукват в тигана при другите продукти и се разбъркват с тях. Налива се соев сос на вкус до оцветяване на продуктите. Добавят се подправките и се изсипва пастата ротини.

След 2 минути се налива още малко соев сос, разбърква се и се сваля от котлона. Прибавя се настърганата краставица.

При сервиране на ротини с пилешко и зеленчуци по желание се поръсва с пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: