Начин на приготвяне
Картофите обелете, измийте и нарежете на шайби. Бланширайте ги за кратко в подсолена вода, извадете, отцедете и наредете на пластове в обла тава, на която сте намазнили дъното.
Пилешкото месо нарежете на парчета и овкусете със сол и прясно смлян черен пипер.
В тиган за кратко задушете пилешкото и разпределете върху картофите. Върху сместа от картофи и месо разпределете отцедените царевица, каперси и триъгълничетата топено сирене. Домата нарежете на тънки кръгове и подредете най-отгоре.
Двата вида сметана смесете и разбийте с помощта на миксер, добавете виното към тях, опитайте и ако е необходимо добавете сол и пипер. Залейте запеканката със сметановата смес и поръсете със зелените подправки.
Метнете във фурната да се пече за 40-45 минути. Извадете тавата поръсете обилно с настъргания кашкавал.
Допечете до златисто-кафява коричка на кашкавала.