Задушен кефал с целина

Марина НордМарина НордНовак1219
16/05/2014
"Не съсипвайте рибата, като я пържите - кефал е най-вкусен задушен и сме тук, за да ви го докажем "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 349
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените и добре измити парчета риба се нареждат в намазана с масло тенджера. Заливат се с вода и се добавят нарязаните на парченца моркови, целина и магданоз.

Поръсва се със сол и се напръсква с оцета. Похлупва се и се оставя да се задушава на тих огън. Отстранява се кората на филиите и те се запичат до порозовяване.

Рибата се нарежда върху филиите и се залива с разтопеното масло. Украсява се с резени лимон и стръкчета магданоз.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар