Целина с ориз

Vildan AhmedovaVildan Ahmedova
Чирак
27111102
Целина с ориз
Снимка: Vildan Ahmedova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Взехме идеята от тефтерите на баба - вкусно пролетно ястие, подходящо за постещи и за вегани"

Необходими Продукти

  • целина - листата на 2 - 3 кервиза
  • лук - 1 глава
  • зехтин - 4 с.л.
  • ориз - 2 с.л.
  • чесън - 1 - 2 скилитки
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се запържва в тавичка със зехтин.

Ситно нарязаните листа от кервиз се изсипват в тигана. Така поставеното в тигана се оставя да поври 5 минути.

След това се добавят солта и оризът, като към тях се слага и 1 чаена чаша вода.

Всичко това ври на бавен огън около 15 минути. Когато оризът и листата от кервиз се сварят, добавете добре накълцания чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#178366
Потребител#178366
Интересно ястие се получи, може би като се добавят гъби, ще се получи още по характерен вкус.
06.01.2023 01:27