Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Суши»Суши чикън рол

Суши чикън рол

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5015k2k3k5
Суши чикън рол
Снимка: Мина Димитрова
2 / 3
27/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Сервират се суши чикън рол със сос Терияки и парченца краставица."

Необходими Продукти

  • за 45 парчета
  • водорасли нори - 5 листа
  • ориз за суши - 250 г
  • оризов оцет - 5 с.л. за суши
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 500 мл
  • краставица - 1/2
  • авокадо - 1/2, нарязано на ленти
  • крема сирене - 100 г
  • пилешко месо - 200 г сварено
  • сос терияки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд се поставя оцетът да заври със солта и захарта. Сваля се от котлона и се оставя да изстине.

Оризът се измива до напълно прозрачна вода, накисва се във вода за 15 минути, отцежда се и оставя да престои 10 минути.

Поставя се в тенджера с 500 мл вода, поставя се капак и се слага да заври на силен огън. Щом заври, огънят се намалява и се оставя да ври 10 минути, без да се отхлупва.

После се изключва се огъня и се оставя на страна още 10 минути, без да се отваря капакът.

Оризът се премества в стъклена или пластмасова купа и към топлия ориз се налива и изстиналият оцет и се бърка, докато се охлади.

Слага се върху подложка или парче алуминиево фолио лист Нори с мокри ръце и една пета от ориза. Разстила се равномерно, притиска се леко, подреждат се парче краставица, предварително нарязана на ивици, авокадо, сварено пилешко месо на парчета и крема сирене и се навива.

Нарязва се на кръгчета с мокър нож. От едно руло излизат 9 парчета суши.

Поставят се в чиния и се оставят в хладилника за 15 минути да престоят. Сервират се суши чикън рол със сос Терияки и парченца краставица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: