Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Домашна наденица»Брюкселско зеле с братвурст на фурна

Брюкселско зеле с братвурст на фурна

Брюкселско зеле с братвурст на фурна
Снимка: Потребител#233043 Георги
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Готвене
35 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Има ли гладни? Нашата идея за днес ще ви допадне, ако сте любители на наденичките."

Необходими Продукти

  • наденички братвурст - 500 г
  • брюкселско зеле - 500 г
  • лук - 1 гл. стар
  • моркови - 1 бр.
  • доматен сос - 250 мл италиански
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брюкселското зеле се изчиства и нарязва на половинки или четвъртинки, като се измива добре.

Нарязваме лука на кубчета и моркова на шайби или полушайби. Задушаваме в дълбок съд предварително, като сме сложили олио, да покрие равномерно дъното, после се прибавя и нарязаното брюкселско зеле.

Задушава се до омекване на зеленчуците, овкусяваме със солта и черния пипер и разбъркваме добре.

Отделно в една голяма купа изсипваме бурканчето с домати, прибавяме една лъжица червен пипер и 2-3 лъжици олио, като разбъркваме добре.

Приготвената тава я взимаме и нареждаме Братвурст наденичките. След това прибавяме задушените зеленчуци, сложени равномерно между наденичките и заливаме отгоре с готовия доматен сос.

Брюкселско зеле с братвурст на фурна се пече на 170 градуса по желание с включен вентилатор до готовност за около 35-45 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: