Начин на приготвяне
Брюкселското зеле се изчиства и нарязва на половинки или четвъртинки, като се измива добре.
Нарязваме лука на кубчета и моркова на шайби или полушайби. Задушаваме в дълбок съд предварително, като сме сложили олио, да покрие равномерно дъното, после се прибавя и нарязаното брюкселско зеле.
Задушава се до омекване на зеленчуците, овкусяваме със солта и черния пипер и разбъркваме добре.
Отделно в една голяма купа изсипваме бурканчето с домати, прибавяме една лъжица червен пипер и 2-3 лъжици олио, като разбъркваме добре.
Приготвената тава я взимаме и нареждаме Братвурст наденичките. След това прибавяме задушените зеленчуци, сложени равномерно между наденичките и заливаме отгоре с готовия доматен сос.
Брюкселско зеле с братвурст на фурна се пече на 170 градуса по желание с включен вентилатор до готовност за около 35-45 мин.