Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз с моркови и брюкселско зеле на пара

Ориз с моркови и брюкселско зеле на пара

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Ориз с моркови и брюкселско зеле на пара
Снимка: Яница Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • ориз - 1/4 ч.ч.
  • вода - около 1/2 ч.ч.
  • сол - на вкус
  • олио - 1 с.л
  • чесън - 1 скилидка
  • чушки - 1/2 бр. червена
  • моркови - 1 бр
  • картофи - 1 бр, малък
  • лук - 1/2 глава, малка, по желание
  • брюкселско зеле - 3 - 4 бр, замразени
  • копър - 1 с.л., нарязан
  • лимони - 1 резен
  • кашкавал - за поръсване
  • копър - 1 стрък за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, чесънът, морковът и картофите се обелват и измиват, чушката се почиства от семето.

Нарязват се на малки кубчета, запържват се за кратко в загрятото олио и щипка сол, прибавя се зелето.

Разбърква се и се отстраняват от котлона.

Прибавя се измитият и отцеден ориз, сол на вкус, копъра, водата. Прехвърля се в съд за варене на пара, включва се за 40 минути.

След това оризът със зеленчуци се сервира в чиния, като се поръсва с настърган кашкавал. Украсява се с резена лимон и стръкчето пресен копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: