Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 200°C.
Измийте котлетите, попийте ги с кухненска хартия, махнете костта и леко начукайте.
Направете смес от сухи подправки по желание и морска сол и натрийте с нея месото.
Сложете подправените котлети в тава, полейте с малко вода и печете в загрятата фурна.
Когато почервенеят от едната страна, обърнете ги и от другата.
Почистете брюкселското зеле, измийте го и ако е по-едро, го нарежете на половинки.
В малко масло запържете за кратко сланината, извадете я върху кухненска хартия.
В същата мазнина запържете лука, морковите, чесъна и задушавайте 5 минути, след което прибавете брюкселското зеле, половин кубче бульон и продължете със задушаването около 10 минути, като при нужда долейте малко вода.
Сервирайте котлетите с брюкселското зеле, поръсени със запържената сланина.