Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Задушена Риба»Задушена бяла риба с доматен сос и сирене

Задушена бяла риба с доматен сос и сирене

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Задушена бяла риба с доматен сос и сирене1 / 2
08/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Тайната на вкусната риба с доматен сос е в ... сиренето, чак да не повярва човек"

Необходими Продукти

  • бяла риба - 8 филета
  • домати - 400 г от консерва
  • босилек
  • сол
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 10 скилидки
  • брашно - 8 с.л. сусамово
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се посолява, след това се потапя в разбито яйце и се овалва в сусамово брашно.

Загрейте зехтина и я сложете да се пържи вътре.

Пасирайте доматите и ги сложете на котлона да се варят 4-5 минути на слаб огън. Посолете и овкусете с босилек, счукан чесън и зехтин.

Когато се сгъстят, се прибавя намачканото сирене и се разбърква. В този сос се слага и рибата и се оставя да поври 3 минути на слаб огън.

По желание може да поднесете рибата с гарнитура от пържени картофи и зелена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: