Италиански сладко-кисели лукчета

Teodora CekovaTeodora CekovaНовак769
03/06/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо941
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • масло - 2 с.л.
  • захар - 5 с.л.
  • оцет - 1/2 ч.ч. винен
  • оцет - 2 с.л. балсамов
  • лук - 675 г малки
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото в тенджера на ниска температура. Прибавете захарта и изчакайте докато почне да се разтваря в маслото. Разбърквайте непрекъснато.

Прибавете двата вида оцет в тигана и след това сложете лукчетата. Овкусете със сол и черен пипер. Покрийте и гответе около 20-25 минути, като разбърквате от време на време. Изчакайте докато лукчетата омекнат и направете малки разрези отгоре.

През цялото време наглеждайте тигана, за може захарта да се карамелизира, но да не загори. Сервирайте ястието горещо.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар