Начин на приготвяне
Шоколадът се натрошава и се разтопява на водна баня.
Разбърква се до хомогенна смес и се оставя да се охлади.
В купа се слага краве маслото, което трябва да е на стайна температура, захарта и солта и се разбиват с миксер до получаване на пухкав крем.
Добавят се едно по едно яйцата, които също трябва да са със стайна температура, след тях - разтопеният шоколад и бадемовото брашно.
Сместа се разбърква до получаване на гладка и еднородна смес.
Изсипва се в правоъгълна тавичка, предварително застлана с хартия за печене.
Със силиконова шпатула се заглажда сместа за здравословния сладкиш.
Пече се в предварително загрята фурна на 175 °C за 35-45 минути.
След като изстине шоколадовият сладкиш с бадемово брашно, се изважда от тавичката и се нарязва на квадрати.