Начин на приготвяне
Картофите се сваряват и когато изстинат, се намачкват на пюре. Към тях се прибавя едно яйце, брашно и сол на вкус и се омесва добре.
Картофената смес се разделя на части. Върху стреч фолио всяка част се разстила да оформи кръг и се сплесква с ръце да стане равномерно плоска и достатъчно широка.
След това се слага от шунката и върху нея се нарежда кашкавалът.
С помощта на фолиото се прегъва на две, за да се оформи джобче.
След това се отмива фолиото и с пръсти се дооформя отвън бъдещия Кордон бльо, ако има нужда.
В 3 чинии се приготвят продуктите за панировката.
Първо, всяко джобче се овалва в брашно, след това се потапя в разбитото яйце и накрая в галета.
Изпържват се в сгорещено олио от двете страни картофен Кордон Бльо.