Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Сарми от лапад с ориз и кайма

Сарми от лапад с ориз и кайма

СоняСоня
Чирак
5231847
Сарми от лапад с ориз и кайма
Снимка: Monika Ivanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"И сега специално за всички, които са си набрали лапад - вижте как от пресен лапад да си направите вкусни сарми"

Необходими Продукти

  • лапад - 20 - 25 листа
  • кайма - 1 кг
  • лук - 3 - 4 средно големи глави
  • ориз - 1 ч.ч.
  • олио - за запръжка
  • сол
  • черен пипер
  • копър
  • чубрица
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо попарвам лапада, за да може да се свият по-добре сармите.

Нарязвам лука на ситно и го запържвам, след това прибавям каймата. Като стане вече на парченца прибавям и ориза.

Изключвам котлона и подправям плънката със солта, червения пипер, черния пипер, копъра и чубрицата.

С плънката завивам сармите, редя ги в тенджера, заливам ги с вода така че да се покрият. Варим до готовност. Сервират се с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Реда ги в тава и във фурната не се разпадат.
23.04.2024 09:56
1
Анонимен
Анонимен
Към ориза трябва да се налее 1-2 чаши вода,да се изчака ориза да поеме водата и тогава да се завият сърмите.
22.04.2023 18:50
5
Monika Ivanova
Monika Ivanova
Листата ми се поразкъсаха, но е много вкусно и подходящо за сезона ястие.
10.04.2016 12:24