Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Печена херинга по руски

Печена херинга по руски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Печена херинга по руски1 / 2
11/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Толкова лесно, толкова вкусно - перфектната рецепта за печена херинга"

Необходими Продукти

  • херинга - 1 кг
  • олио - 200 мл
  • вода - 300 мл
  • масло - 50 г
  • лимонов сок - 50 мл
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - 7 - 8 зърна
  • домати - 3 бр.
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • магданоз - 1 връзка
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства, измива се и се посолява. В коремната кухина се слага парченце масло.

Нарежда се в намазана с мазнина тава и се залива с олиото и водата.

Добавят се лимоновият сок, подправките и нарязаните на кръгчета домати. Пече се във фурната до извиране на водата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: