Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пуешко месо»Мандаринови пуешки бутчета

Мандаринови пуешки бутчета

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Мандаринови пуешки бутчета
Снимка: Мария Божилова
1 / 5
06/02/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Мандаринови пуешки бутчета е ястие, което доставя удоволствие на сетивата и стомаха. Непременно ще се пробва"

Необходими Продукти

  • пуешки бутчета - 2 бр.
  • масло - 50 г
  • черен пипер - 1 ч.л. зърна
  • морска сол - 1/2 ч.л.
  • розмарин - 1 стрък /листа/
  • мащерка - 2 стръка
  • мандарина - 1 бр. + 1/2 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • праз - 2 стрък
  • червен лук - 4 бр.
  • моркови - 6 бр.
  • олио - 50 мл.
  • зеленчуков бульон - 100 мл
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешките бутчета се почистват и се измиват много добре.

Маслото се слага в малка купа и оставя на стайна температура, за да омекне.

Мандарината и лимонът се измиват много добре.

Кората на мандарината и лимонът се настъргват на ситно ренде.

В хаванче се слагат черният пипер, морската сол, розмаринът и мащерката, след което се стриват много добре и се изсипват в купата с маслото.

Прибавя се настърганите кори.

Маслото се разбърква много добре с подправките и настърганите кори.

Под кожата на всяко бутче се слага по 1/2 от маслото.

Празът се почиства, измива и нарязва на едро.

Червеният лук се почиства, измива и нарязва на средни парчета.

Морковите се обелват, измиват и нарязват на едро.

Нарязаните моркови се слагат в тиган с незалепващо покритие.

Заливат се с олио и се задушават за 10 мин., след което се прибавят лукът и празът.

Задушаването продължава без много да се разбърква за 5 мин, след което се слага капак и се задушават още 5 мин.

В тава се слагат бутчета с масло, задушените зеленчуци и половин мандарина, натрошена на парченца.

За да се получат наистина вкусни печени пуешки бутчета, се заливат се с бульона и се прибавя солта.

Пекат се мандаринови пуешки бутчета 30 мин под фолио на 200 °C.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: