Начин на приготвяне
Пуешките бутчета се почистват и се измиват много добре.
Маслото се слага в малка купа и оставя на стайна температура, за да омекне.
Мандарината и лимонът се измиват много добре.
Кората на мандарината и лимонът се настъргват на ситно ренде.
В хаванче се слагат черният пипер, морската сол, розмаринът и мащерката, след което се стриват много добре и се изсипват в купата с маслото.
Прибавя се настърганите кори.
Маслото се разбърква много добре с подправките и настърганите кори.
Под кожата на всяко бутче се слага по 1/2 от маслото.
Празът се почиства, измива и нарязва на едро.
Червеният лук се почиства, измива и нарязва на средни парчета.
Морковите се обелват, измиват и нарязват на едро.
Нарязаните моркови се слагат в тиган с незалепващо покритие.
Заливат се с олио и се задушават за 10 мин., след което се прибавят лукът и празът.
Задушаването продължава без много да се разбърква за 5 мин, след което се слага капак и се задушават още 5 мин.
В тава се слагат бутчета с масло, задушените зеленчуци и половин мандарина, натрошена на парченца.
За да се получат наистина вкусни печени пуешки бутчета, се заливат се с бульона и се прибавя солта.
Пекат се мандаринови пуешки бутчета 30 мин под фолио на 200 °C.