Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък хляб»Китайски питки със зелен лук

Китайски питки със зелен лук

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Китайски питки със зелен лук
Снимка: Ники
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Знаете ли, че тези китайски питки със зелен лук много напомнят на нашенските, дето бабите ни ги правеха едно време"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • вода - 150 мл вряла, 100 мл.топла
  • сол - 1/2 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
  • зелен лук
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа си сипваме брашното, добавяме на тънка струя горещата вода, започваме да замесваме.

Добавяме солта, олиото и останалата вода.

Замесваме тесто за плоските питки и оставяме за 30 миннути.

Разделяме тестото на равни топчета, всяко едно разточваме, поръсваме със зелен лук, навиваме на руло и след това на охлюв, поръсваме с брашно и отново разточваме на тънко.

Пържим до златисто в намазнен тиган китайски питки със зелен лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: