Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Китайски питки – Лаобин

Китайски питки – Лаобин

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Китайски питки – Лаобин1 / 2
07/06/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6-8
"Трудно ще срещнете китайски питки в китайски ресторант, но може да си ги приготвите вкъщи"

Необходими Продукти

  • брашно - 400 гр.
  • вода - гореща 100 мл.
  • яйца - 1 бр.
  • мас - разтопена
  • сол
  • фъстъци - счукани или сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се изсипва на купчинка и към него лъжичка по лъжичка се прибавя горещата вода. Замесва се жилаво тесто, което се покрива със салфетка и се оставя да престои 30 минути. После се разточва на много тънка кора (1 - 2 мм). Намазва се леко с разтопена свинска мас, прегъва се на две и отново се разточва. Пак се намазва с мас, прегъва се и т. н. Процедурата се повтаря общо 5 пъти.

След това тестото се разточва и от него с помощта на чаша се изрязват кръгли питки. Нареждат се в намазана с мазнина тава, намазват се с разбитото яйце и се поръсват със счуканите фъстъци или със сусам.

Пекат се в силно загрята фурна до златисто - кафяво.

Поднасят се към месен бульон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Точно тези питки се правят със мас с олио не се получават.
28.05.2016 09:57