Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Агнешки кюфтенца с кедрови ядки и канела

Агнешки кюфтенца с кедрови ядки и канела

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Агнешки кюфтенца с кедрови ядки и канела1 / 2
06/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 250 смляно
  • лук - 1 глава, ситно нарязан
  • чесън - 2 скилидки, счукан
  • канела - 2 - 3 ч.л.
  • кедрови ядки - 2 с.л.
  • касис - 2 с.л. (натопен в топла вода за 10 - 15 мин. и отцеден)
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • хляб - 2 филии (стар), натрошен
  • яйца - 2 бр.
  • кетчуп - 1 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • брашно - 4 с.л.
  • олио - за пържене
  • сол
  • черен пипер
  • лимон - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сместе агнешката кайма с лука, чесъна и канелата. Омешайте добре с пръсти и след това прибавете кедровите ядки, касиса, червения пипер, трохите, яйцата и кетчупа. Овкусете със сол и черен пипер. Омешайте добре сместа.

Нарежете магданоза и го сложете вътре. Уверете се, че всички съставки са се смесили добре и след това с ръка оформете кюфтенца във формата на праскови.

Загрейте олиото в тиган за пържене. След това оваляйте кюфтенцата в брашно и ги сложете вътре. Пържете 8-10 минути докато станат кафяви. Извадете ги с решетъчна лъжица и ги оставете малко да се отцедят от мазнината.

Сервирайте ги, гарнирани с лимонови резени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: