Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Пилешка супа»Зеленчукова крем супа с пилешко месо

Зеленчукова крем супа с пилешко месо

Зеленчукова крем супа с пилешко месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4-5
"В студените зимни дни няма нищо по-хубаво от топлата кремсупа"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 250 г
  • картофи - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 зелена + 1 червена
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • чесън - на прах
  • босилек
  • пресен магданоз
  • прясно мляко - 150 мл
  • масло - 1/2 пакетче, 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пилешкото месо на дребни късчета и сваряваме до готовност. След като е готово, го вадим и преместваме в купичка.

Във водата от месото слагаме нарязаните на кубчета зеленчуци и сваряваме до готовност.

След като се сварят, добавяме месото и пасираме.

Добавяме подправките, прясното мляко и маслото и отново пасираме пилешката супа.

Крем супата е готова за сервиране, като може да добавите стръкче магданоз за украса.

Зеленчуковата крем супа с пилешко месо е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анелина Стамова
Анелина Стамова
Лесна и вкусна. Аз освен вместонпилешко слагам понякога трошено сирене.
20.02.2023 19:25
1