Начин на приготвяне
Загряваме олиото в дълбока тенджера. Нарязваме лука и го задушаваме в тенджерата до омекване.
Нарязваме чушката и я добавяме към лука. Задушаваме за около 5 минути при непрекъснато бъркане.
Обелваме и нарязваме картофите и тиквичките и ги сипваме в тенджерата. Добавяме и царевицата.
Задушаваме за още 5 минути, след което сипваме брашното и продължаваме да задушаваме още 5 минути, отново при постоянно разбъркване.
Сипваме в тенджерата пилешкия бульон, прясното мляко и лютия червен пипер. Добавяме солта и намаляваме котлона на ниска температура. Готвим така около 20 минути. Отделяме зеленчуците от соса и ги пасираме, след което ги смесваме отново с течността и подгряваме за още 2-3 минути.
Настъргваме кашкавала и добавяме половината от него в тенджерата. Разбъркваме и оставяме още 1-2 минути на котлона, докато се разтопи кашкавалът. Отместваме супата от котлона и сипваме в купички.
Сервираме зеленчуковата супа, като върху всяка порция поръсваме по малко от останалия настърган кашкавал.
Зеленчуковата крем супа с кашкавал е готова.