Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Зеленчукова супа»Зеленчукова крем супа с кашкавал

Зеленчукова крем супа с кашкавал

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8361
Зеленчукова крем супа с кашкавал
Снимка: Анонимен
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Приготвяте любимата си зеленчукова кремсупа и ръсвате малко кашкавал за разкош - толкова е лесно"

Необходими Продукти

  • картофи - 400 г
  • тиквички - 400 г
  • чушки - 1 бр. червена
  • лук - 1 глава
  • царевица - 250 г варена (без кочана)
  • олио - 30 г
  • брашно - 50 г
  • пилешки бульон - 1 л
  • прясно мляко - 500 мл
  • лют червен пипер - 1/2 ч.л. / по желание/
  • кашкавал - 250 г настърган
  • сол - 1 Ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме олиото в дълбока тенджера. Нарязваме лука и го задушаваме в тенджерата до омекване.

Нарязваме чушката и я добавяме към лука. Задушаваме за около 5 минути при непрекъснато бъркане.

Обелваме и нарязваме картофите и тиквичките и ги сипваме в тенджерата. Добавяме и царевицата.

Задушаваме за още 5 минути, след което сипваме брашното и продължаваме да задушаваме още 5 минути, отново при постоянно разбъркване.

Сипваме в тенджерата пилешкия бульон, прясното мляко и лютия червен пипер. Добавяме солта и намаляваме котлона на ниска температура. Готвим така около 20 минути. Отделяме зеленчуците от соса и ги пасираме, след което ги смесваме отново с течността и подгряваме за още 2-3 минути.

Настъргваме кашкавала и добавяме половината от него в тенджерата. Разбъркваме и оставяме още 1-2 минути на котлона, докато се разтопи кашкавалът. Отместваме супата от котлона и сипваме в купички.

Сервираме зеленчуковата супа, като върху всяка порция поръсваме по малко от останалия настърган кашкавал.

Зеленчуковата крем супа с кашкавал е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: