Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети с чесън и зехтин

Спагети с чесън и зехтин

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Спагети с чесън и зехтин1 / 2
07/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • спагети - 1 пакет (450 г.)
  • чесън - 3 скилидки, счукан
  • червен пипер - 3 с.л. (лют)
  • зехтин - 130 мл
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спагетите се слагат да се варят. Във водата се слага сол и 2 с. л. зехтин. След като се сварят, се отцеждат и се изсипват в купа.

Зехтинът се загрява в тиган за пържене, след което се добавя ситно нарязаният чесън и червеният пипер. Запържва се на умерена температура, като се внимава чесънът да не загори.

Когато сосът е готов, се изсипва върху спагетите и се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Сервира се веднага горещо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: