Начин на приготвяне
Сипете 100 г брашно на плота, оформете кладенче и добавете едно яйце. Сипете няколко капки зехтин и започнете да замесвате тестото.
Разточете на тънък лист с дебелина от 2 мм и нарежете в зависимост от вида паста, която искате да получите.
Сложете прясната паста да се вари в кипяща подсолена вода за 3-4 минути.
Междувременно пригответе соса Алио е олио. Загрейте 50 мл зехтин в дълбок съд.
Нарежете няколко скилидки чесън на ситно и ги запържете за кратко до омекване. Наситнете червена люта чушка и прибавете в тигана.
Отцедете пастата и я прехвърлете в тигана със соса, гответе за минута и свалете от котлона. Накълайте магданоз на ситно и прибавете, разбъркайте и сервирайте пастата.
На финала гарнирайте с люспи сирене Пекорино.