Шоколадов кекс с грис

Марина НордМарина НордНовак1219
23/05/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 531
  • Преглеждания за месеца97
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Грисът се смесва с ванилията и захарта, добавя се водата, разбърква се и се оставя за час и половина, докато грисът на набъбне. Добавя се маслото и се разбърква.

Брашното се смесва с какаото и бакпулвера, пресява се над гриса с маслото и се разбърква. Тестото трябва да е с консистенцията на боза, но без бучки. Добавят се нарязаните сини сливи без костилки, всичко се разбърква и тестото се излива в тавичка, постлана с хартия за печене.

Пече се 50 минути на 180 градуса. Готовият кекс се охлажда на решетка и се залива с глазура.

Тя се приготвя, като пудрата захар се пресява в купа, добавя се лимоновият сок и гореща вода, така че да се получи гъста смес. Всичко се разбърква и глазурата се излива върху кекса. По желание може да залеете кекса с разтопен бял или черен шоколад.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
дими
дими
27.05.2014 07:21
има в предвид олиото
0
0
Димитрова
Димитрова
23.05.2014 18:58
В продуктите не пише за масло, а пишете -"добавя се маслото".
2
0