Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Течен шоколад»Веган течен шоколад с авокадо

Веган течен шоколад с авокадо

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Веган течен шоколад с авокадо
Снимка: Мина Димитрова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
4
"Веган течен шоколад с авокадо е готов за директна консумация или намазан на палачинки, филийка"

Необходими Продукти

  • авокадо - 2 бр.
  • лешников тахан - 5 с.л.
  • какао - 3 с.л. натурално
  • сироп от фурми - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Авокадото трябва да е меко и добре узряло. Отрязва се на две половини.

Отстранява се костилката и с помощта на лъжица се издълбава меката част.

В блендер се поставят парчетата авокадо, добавя се и сиропът от фурми.

Блендирате до гладка смес и прибавяте останалите съставки като лешниковия тахан и какаото.

Ако предпочитате по-сладко и по-калорично, може да добавите още от сиропа от фурми.

Сместа се блендира много добре до гладък и еднороден течен шоколад.

Веган течният шоколад се поставя в стъклен буркан затворен с капачка и се поставя в хладилник за няколко часа.

Веган течен шоколад с авокадо е готов за директна консумация или намазан на палачинки, филийка или друго.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: