Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Макаронена салата»Салата с фарфале, рукола и домати чери

Салата с фарфале, рукола и домати чери

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Салата с фарфале, рукола и домати чери2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3
"Духът на Италия се усеща във всяка съставка на тази уханна и засищаща салата"

Необходими Продукти

  • фарфале - 350 г
  • чушки - 2 бр., зелени, почистени от семенната част, на ивички нарязана
  • чери домати - 200 г, на четвъртинки
  • рукола - 1 връзка, на ивички нарязана
  • маслини - 100 г, без костилките, на половинки
  • балсамов оцет - 1 с.л., Балсамико
  • чесън - 3 скилидки
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • зехтин - 2 с.л.
  • бадеми - 30 г, запечени и счукани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата се вари според указанията на опаковката и отцежда се. Прибавят се приготвените продукти, овкусяват се със сол и черен пипер.

За заливката: оцетът и зехтинът, солта, черният пипер и пасираният чесън се разбъркват. Салатата се залива със заливката и се поръсват с бадемите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: