Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фарфале Фантазия с чери домати, скариди и песто

Фарфале Фантазия с чери домати, скариди и песто

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Фарфале Фантазия с чери домати, скариди и песто
Снимка: Ivelina
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Бързо, лесно, вкусно - Фарфале Фантазия е вашето изкушение за специалните моменти с любим човек"

Необходими Продукти

  • фарфале - 200 г пълнозърнести с Oмега - 3 /Toscana/
  • бяло вино - 4 с.л.
  • чери домати - 20 - 25 бр. /200 г/
  • скариди - 10 - 12 бр.
  • чесън - 2 - 3 бр. скилидки
  • песто от босилек - 2 с.л.
  • люти чушки - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата е изключително лесна и бърза, само трябва да знаете как да приготвите скаридите и пастата, за която давам подробни инструкции.

За 200 г тестени изделия се слагат най-малко 2 л вода и 20 г сол. Солта трябва да се добави към водата преди пастата.

Потопете паста Фарфале в силно кипяща вода.

По време на готвене не покривайте тенджерата, в която ги варите с капак, и не забравяйте да разбърквате пастата от време на време с лъжица.

Времето за готвене е на опаковката. Две минути преди готовността опитайте и регулирайте времето за готвене според вашите желания до степента на твърдост на Фарфале.

Когато ги извадите, имайте предвид, че трябва да ги оставите още една-две минути да отпочинат.

Не изплаквайте готовата паста със студена вода! Резкият спад на температурата може да развали вкуса й и да намали съдържанието на хранителни вещества и витамини.

Избирайте паста от качествена твърда пшеница. Рецептата, която ви предлагам, е с пълнозърнести Фарфале с ленено семе, аромат на босилек, сепия, домати и скариди.

Подготовка на скаридите:

Размразете, ако са замразени, изцедете ги от излишната вода и ги подсушете.

Нарежете на половинки чери доматите, както и скилидките чесън.

Загрейте зехтин в подходящ тиган и сипете чесъна, стрита чили чушка и щипка черен пипер.

Изчакайте няколко секунди да се сотират и добавете скаридите.

Намалете котлона и добавете виното, редуцирайте за около 5 мин. и добавете чери доматите.

Гответе около 4 минути на среден котлон.

Когато доматчетата се задушат и омекнат, добавете пестото (можете да приготвите и без песто), като го разбъркате внимателно, да не се обезформят доматките.

Фарфалето с чери домати, скариди и песто може да се готви на два котлона едновременно. Приготвя се бързо, необходими са ви само усет и внимание.

Обикновено не се поднася с пармезан, но някои хора харесват и с него, така че поднесете ястието както ви е вкусно.

Завършекът с аромата на пестото от босилек придава на ястието експлозивен аромат и вкус.

Този вид ястие можете да приготвите и без скаридите, като го поднесете с пармезан - ще бъде готово за 5 минути!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: