Телешко варено с гъби и праз

Ludmila TodorovaLudmila Todorova
Новак
163
Телешко варено с гъби и праз4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Щипката любов поръсваме и в началото, и в края на готвенето."

Необходими Продукти

  • телешко месо - 350 г
  • картофи - 3 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • праз - 1 стр.
  • гъби - 200 г
  • целина - 100 г (или стрък селъри)
  • краве масло - 15 г
  • сол
  • смлян черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на касеролка разтопява е кравето масло. В него задушаваме телешкото, нарязано на кубчета. Добавяме сол и черен пипер на вкус.

След 5 минутки задушаване доливаме 500 мл гореща вода. Ври още 25 мин.

Месото е омекнало. Добавяме целината, праз, моркови и гъбки, нарязани на къбчета.

След 10 мин. добавяме картофите. Добавяме гореща вода около 200 мл, да възстановим изврялата. Варим още 10-15 мин до готовност.

Завършваме с червено пиперче да подчертае аромата на телешкото варено.

При сервиране поръсваме с магданоз и целина, ситно нарязани.

Щипката любов поръсваме и в началото, и в края на готвенето на телешкото варено с гъби и праз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: